Tatoeage Verwijderen

Met de nieuwe Picosecond+ laser heeft u de helft minder behandelingen nodig t.o.v. de vorige generatie lasers zoals de q-switch yag laser. De PicoSecond+ is de nieuwste generatie Tattoo Lasersysteem om een Tattoo te verwijderen. Met deze behandeling is je Tattoo razendsnel weg. Weg ? Inderdaad volledig weg ! 

De behandeling is snel, veilig en geschikt voor elk huidtype

Het Pico+ lasersysteem is een apparaat met drie golflengtes 532/755/1064nm dat alle tatoeagekleuren kan verwijderen. De PicoSecond+ is een “picoseconden esthetische laser”door het verkorten van de pulsduur in picoseconden (triljoenste van een seconden) en het verhogen van de energie met een hoog piekvermogen van 500mj , ontstaat er een mechanische reactie. De mechanische reactie (schokgolf) verpulvert de inkt in de tattoo vele malen kleiner dan voorheen mogelijk was en zorgt ervoor dat er bijna geen warmte meer
in de huid waarneembaar is, wat verbrandingen en pigment-verschuivingen verkleint. Het lichaam kan de inktdeeltjes sneller op een natuurlijke wijze afvoeren.
Hierdoor worden tatoeages sneller verwijderd, dit geldt vooral voor blauwe en groene kleuren die moeilijk te verwijderen zijn met andere lasers. 

Aantal sessies: 

Dit hangt af van verschillende omstandigheden maar gemiddeld hebt u 4 tot 8 sessies nodig om de tatoeage volledig te verwijderen.
Je tattoo gedeeltelijk laten verwijderen of het verlichten van de tatoeage voor bv een Cover-up behoren ook tot de mogelijkheden.

Nazorg instructies: Laser tattoo verwijdering

Net als het zetten van de tatoeage zal ook het verwijderen niet geheel pijnloos zijn.
Met de tattoo verwijder laser maak je een soort van oppervlakkige brandwond/schaafwondje.
De pijn is afhankelijk van de locatie van het te behandelen gebied, van de kleur en tevens ook van de grote van het oppervlak van de tatoeage. Eventueel kan u een pijnstillende crème laten voorgeschreven. De napijn, die u zal ervaren na de laserbehandeling, zal binnen 10 tot 20 dagen verdwenen zijn en kan vergeleken worden met een zonnebrandpijn.

Veel patiënten krijgen blaren of korsten binnen 8-12 uur, dit is een normaal proces.
Het helen is ongeveer gelijk als die van een tattoo, 7-10 dagen.
De behandelde gebieden zullen iets opgezet zijn en het gebied rond de tattoo roodachtig en warm, Dit zal binnen 1-2 dagen weer in normale staat zijn terug gekeerd. Hou de behandelde gedeeltes schoon en droog wanneer het nog aan het genezen is. Maak het gebied schoon met water en dep het dan droog. Smeer het gebied in met Flamigel , Alhydran of crème op advies.

 1. Op plaatsen met weinig huid alsook op de bewegende delen zoals vingers en tenen komt oedeem/vochtophoping of Blaren gemakkelijker voor. De blaren genezen vrij snel en zijn een onderdeel van het normale genezingsproces. Over het algemeen zullen ze klein zijn bij onze laser.
 2. Er wordt aangeraden om de kompressen aangebracht na de behandeling de eerste 8 uur niet te verwijderen.
 3. Eventueel mag je wel bij thuiskomst koude kompressen gebruiken , dit verzacht ook de pijn en de zwelling.
 4. Was altijd je handen met een ontsmettende zeep voor je een brandwond verzorgt.
 5. Krab niet aan de korsten en zorg dat het er niet afgeschaafd wordt, anders kan het gaan ontsteken en kunnen er littekens ontstaan.
  Scheren van de huid mag weer als de huid dicht en genezen is.
 6. Douchen mag 2 uur na de behandeling, maar zorg dat het water niet te heet is en er geen harde stralen van de douchekop op het behandelde gedeelte komt. Bad, bubbelbad, zwemmen of elke vorm van weken is niet toegestaan voordat de blaren en korsten zijn geheeld.
 7. Sporten is veilig na de behandeling, geen full contact sporten of zwemmen.
 8. 2 weken voor en 4 weken na de behandeling uit de zon blijven.
 9. Draag geen make-up op het behandelde gebied.
 10. Jeuk is normaal na de behandeling met de laser, gebruik Bepanthem crème op het behandelde gebied of een andere crème wanneer men dit aanraad.
 11. Als het ontstoken is (honing kleur of extreem rood) of ben je ongerust, bel ons dan.
 12. Als je een extreme reactie hebt, bel dan de dokter of dokterspost.

Tussen elke behandeling staat een helingperiode van 6 tot 8 weken. In deze periode is uw lichaam druk bezig de inktdeeltjes te verwijderen.

De tijd van 6 tot 8 weken geeft het meeste effect op de verwijdering in resultaat. In deze tijd zullen de wondjes/blaren helen en de onderliggende huid
zal weer geheeld zijn, klaar voor de volgende behandeling.

Complicaties

Een zeldzame complicatie is depigmentatie en is meestal tijdelijk van aard. Littekenvorming gebeurt zelden, wel kunnen infecties van de huid aanleiding geven tot littekenvorming. Helaas kan dit niet altijd voorzien of voorkomen worden. Mede hierom is het verstandig al de adviezen op te volgen en uw huid niet bloot te stellen aan zonlicht en de eerste 24 uur het gebied droog te houden. Een goede nazorg is belangrijk zeer belangrijk !

Raadpleeg nu onze prijzen