Eczeem / Psoriasis

Eczeem kan verschillende oorzaken hebben
Huidcontact met zogeheten irritantia (ontstekingverwekkende stoffen zoals water, reinigingsmiddelen, oplosmiddelen en chemicaliën) of allergenen (stoffen die een allergische reactie veroorzaken, bijvoorbeeld nikkel, parfum en rubber), erfelijke factoren (eczeem in de familie), droge huid, bacteriële infecties of schimmelinfecties en psychische stress.

Wat kunt u zelf doen?
Probeer niet te krabben want dit verergert het eczeem.
Voorkom uitdrogen van de huid: baad niet te vaak, te lang en te warm. Voeg wat olie aan het badwater toe en smeer de huid direct na het wassen of douchen in met Aloë Vera gel. Vermijd zeep, badschuim en wasmiddelen. Aloë Vera is een plant die in de boeken beschreven wordt als een soort "wonderplant". Ze wordt vooral in de Caraïben en Afrika gekweekt. Draag luchtige, liefst katoenen kleding. Sommige shampoos kunnen de hoofdhuid irriteren; probeer eventueel een andere shampoo. Gebruik van een anti-roosshampoo heeft meestal weinig effect.

PSORIASIS

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidaandoening met rode, schilferende plekken op de huid. De aandoening kan zowel lichte als ernstige vormen aannemen en komt zowel bij mannen als vrouwen voor. De eerste verschijnselen openbaren zich meestal tussen het 10e en 45e levensjaar.

Voor mensen die een voorkeur hebben voor natuurgeneeswijzen is er goed nieuws. Psoriasis kan effectief worden behandeld met Aloë Vera. Deze plant bevat stoffen die verzachtend en bevochtigend werken en de sappen vormen een gel die genezing van wonden aantoonbaar kan versnellen.

Dermatoloog Dr. Doris Day van het universitaire medisch centrum van New York noemt Aloë Vera als haar eerste keuze waar het gaat om kruidenremedies voor huidaandoeningen. Ze stelt echter wel dat de concentratie Aloë Vera in de meeste in de winkel verkrijgbare crèmes te gering is. Om werkzaam te kunnen zijn moet een dergelijke crème volgens haar ten minste uit 25 procent van de sappen van de plant bestaan.

Aloë Vera
Kleine brandwonden
Puistjes, gekloofde schrale huid en eczeem
Psoriasis
Onze Aloë Vera gel is 98% zuiver en is te verkrijgen in grote en kleine verpakkingen

Raadpleeg nu onze prijzen