Overzicht   •   Definitieve ontharing   •  IPL / E-light   •   SHR   •   Waxen & epilaties   •   Ontharing met touwtje   •   Sugaring

IPL/E-light

Nooit meer scheren, harsen of waxen...
geen last meer van irritaties en ingegroeide haartjes?
Door definitieve ontharing bent u eindelijk van die harige problemen definitief verlost! U bent niet langer gebonden aan de klassieke tijdelijke ontharingsmethodes. Bij Navada definitieve ontharing aan betaalbare prijzen nu binnen ieders handbereik!

Wij werken met de allernieuwste apparatuur en beschikken over 3 verschillende (laser)methodes.

Voor permanente ontharing van de donkere haren tot huidtype 4 gebruiken wij het IPL systeem (met Xenonlamp), voor donkerdere huidtypes (tot huidtype5) en de lichtere, rode, blonde en grijze haren gebruiken wij het E-light systeem (Elos-Electro Optical Synergie).

Wij werken enkel met goedgekeurde, medische toestellen met zowel CE als FDA keurmerk Welke de strenge keuring naar veiligheid en efficiënte verkregen hebben.

IPL ontharing

De ontharing met de IPL methode is ruwweg hetzelfde principe als de ontharing met de (diode) laser. Laser ontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht in 1 kleur (monochromatisch) in tegenstelling tot IPL ontharing word licht van verschillende golflengten gebruikt, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid. Een ander voordeel is dat een definitieve ontharing met een flitslamp veel minder pijnlijk is, en dat de behandeling sneller gaat, aangezien er grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Definitieve ontharing is gebaseerd op photothermolyse.
Het licht(photo) wordt omgezet in warmte (thermo)en zo het haarzakje vernietigt (lyse).

Bij IPL behandelingen wordt er gebruik gemaakt van lichtpulsen die door de bovenste laag van de huid en deposito's doordringen tot in de haarzakjes om deze te vernietigen. Gemiddeld 6-9 behandelingen zullen resulteren in een reductie van 90-95% van het haar. Omdat de methode afhankelijk is van de melanine (pigment) in het haar, kan niet iedereen behandeld worden d.m.v IPL of laser. Dit betekent dat lichte, rode, blonde en grijze haren niet verwijderd kunnen worden met deze methode.

Een techniek die dit WEL kan op alle huidsoorten om van nature (dus niet geverfde) rode, lichte, blonde en grijze haren te kunnen verwijderen, is de Elos (of SHR behandeling). De Elos of E-light technologie is een samenvoeging van RF (Radio Frequency) radiogolven (bipolaire hoogfrequente stroom, niet voelbaar), die gebruikt wordt in samenvoeging met IPL. De radiogolven (Bipolaire hoogfrequente stroom) zijn onafhankelijk van zowel de huid als de pigmentatie van het haar. Om tot een permanente haarverwijdering te komen draait alles dus om het vernietigen van het 'target' (het haarzakje) door middel van warmte. Bij IPL of Laser proberen we de energie zo hoog mogelijk in te stellen om minimaal 70 graden rond de haarfollikel te bereiken. Met Laser en IPL moet het licht eerst de huid passeren. We hebben 70 graden nodig om een haarfollikel te vernietigen. De efficiëntie van IPL of laser (of andere varianten zoals VPL, PPL, ...). is dus afhankelijk van het contrast tussen de huid en de haren. Het meest optimale resultaat wordt bereikt bij een lichtere huid met dikker en donker haar. Hoe lichter de huid en hoe dikker en donkerder het haar, des te beter zal het resultaat uiteindelijk zijn. Met Laser en IPL kan men dus natuurlijk rood, blond of grijs haar NIET verwijderen. Ook mensen met een zeer donkere huidskleur zijn helaas niet geschikt voor deze vorm van behandeling.

Dat komt omdat het licht wordt aangetrokken door pigment. Het licht gebruikt als het ware het donkere haartje als antenne, die de hitte geleidt naar de haarwortel. Concreet: wanneer de huid te donker is 'ziet' het licht geen contrast tussen de huid en het haartje en gaat de huid alle energie aantrekken en verbranden, wanneer de haartjes te licht zijn hebben we geen 'geleider' en gebeurt er niets. Er kunnen enkel optimale resultaten worden behaald met mensen die een bleke huid (tot huidtype 4) hebben en donkere haren.

E-light ontharing (Elos Electro-Optical-Synergie)

Deze vaststellingen en beperkingen werden verder onderzocht en geanalyseerd door de 'uitvinders' van definitief ontharen met de IPL techniek. Onderzoek bracht hen bij een betere techniek die deze nadelen kon opvangen en doopten het 'Elos', de 2de generatie IPL techniek werd geboren. Elos staat voor Electro-Optical-Synergie, met andere woorden een samenwerking tussen optische (IPL, Laser) en elektrische (bi-polaire radiofrequentie) energieën. IPL systemen in combinatie met RF (Elos) worden ook wel E-light genoemd.

Het voordeel van bi-polaire radiofrequentie is dat het een bijkomende hitte-ontwikkeling geeft onder de huid en de bovenkant van de huid met rust laat zodat deze niet kan verbranden.

Conclusie: we kunnen een hogere temperatuur bereiken rond de haarfollikel zonder de huid te belasten. Hierdoor moeten onze lichtinstellingen (IPL/Laser) niet zo hoog staan. We bereiken dus een hogere temperatuur (effectiever) én we belasten de huid minder (veiliger). Zodoende we WEL in staat om haar te verwijderen, ongeacht de huidskleur en de kleur van het haar zelf. Uitgezonderd pigmentloze haren en huidtype 6 (donker Afrikaans type)

Weldra volgt hier de video van Elos ontharing

Dit kan wel met het allernieuwste SHR systeem !!
Het gebruik van E-light bestaat uit een combinatie techniek van gepulseerd licht, stroom en huidverkoeling. Eerst wordt de huid voorgekoeld door middel van de interne waterkoeling in de behandelkop. Hierna wordt door middel van de lichtpulse de huid voorverwarmd, waarna er een bipolaire hoogfrequente stroom door de huid gestuurd wordt (deze stroom voelt u niet, dit gebeurt in een flits). Hierdoor wordt de haarfollikel vernietigd.

Met de E-light methode worden in de haarschede radio golven gemaakt die de haarfollikels coaguleren De cel-eiwitten in het haarzakje stollen waardoor er nooit meer haren geproduceerd zullen kunnen worden. Dit in samenwerking met een lichtpulse die de huid voorverwarmt voor een optimale geleiding van de stroom. De RF-energie dringt tot diep in het weefsel binnen zonder dat er verlies van energie optreedt. Het verkoelen van de huid zorgt er voor dat de behandeling prettiger en vrijwel pijnloos werkt.

Veel gestelde vragen

1. De groeifase van haar – Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een haar zal groeien, uitvallen, en heeft dan een rustperiode. Laser, IPL en E-light behandelingen kunnen alleen haren verwijderen uit de groeifase.(uitgezonderd SHR ontharen) Vanwege dit feit zijn 6-9 behandelingen nodig met 3 tot 12 weken tussenposen bij elk te behandelen gebied (tussenposen afhankelijk van de zone). De tussenposen zijn nodig om haren van het behandelde gebied te laten aangroeien. (dit geld niet voor de SHR methode !!)

Voor een permanente ontharing dient de haarwortel te worden vernietigd tijdens zijn groeiperiode, de anagene fase. Een bepaalde hoeveelheid van onze haren bevindt zich echter in een rustfase, de telogene fase.

Tijdens deze rustfase kunnen de haartjes niet vernietigd worden. Het is dus normaal dat na elke behandeling een bepaald percentage haren (25 tot 40% naargelang van de persoon) terug groeit. Maar dat percentage wordt na elke behandeling kleiner, tot de ¨volledige¨ permanente ontharing. Een zone moet dus verschillende keren worden behandeld om een optimaal resultaat te verkrijgen. Het aantal en de frequentie van de behandelingen zijn afhankelijk van het type beharing, het huidtype, de duur van de terug groei cycli, vroegere veelvuldige ontharing, scheren, enz.,

Het exacte aantal behandelingen die nodig zijn, is afhankelijk van vele factoren. Geslacht, leeftijd, etnische afkomst, voeding, gewicht, hormonen en stofwisseling dit zijn individuele factoren die van invloed zijn op het resultaat. In de meeste gevallen wordt een perfect resultaat gerealiseerd. Men moet er wel van uitgaan dat een vervolgbehandeling noodzakelijk is gewoonlijk elk jaar, om het gewenste resultaat te handhaven.

Dwarsdoorsnede van de huid.
Een niet-ablatieve laser of IPL-machine stuurt het licht naar beneden door de bovenste laag van de huid (de opperhuid epidermis) zonder het te beschadigen. De warmte-energie is dan gericht op de onderliggende dermis en hypodermis. De machine kan worden aangepast aan het type weefsel bedoeld om de warmte-energie te ontvangen. Dit kan de huid zelf zijn, bloedvaten, of haren.

2. Ter voorbereiding op de behandeling met flitslicht

1 dag voorafgaand aan de eerste behandeling zorgvuldig scheren. Wel een klein stukje (1cm) laten staan, zodoende we uw haarstructuur kunnen analyseren.

4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling, en gedurende het gehele behandelingproces, het te behandelen gebied niet blootstellen aan zon of zonnebank. Mocht de huid desondanks toch te bruin zijn voor een behandeling dan zal de specialiste niet behandelen of met een lagere intensiteit wat resulteert in een groter aantal behandelingen.
Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen, tijdens het gehele behandelingsproces, gebruik maken van een sunblock met minimaal SPF 30 of hoger.
10 dagen voor de behandeling geen bruin zonder zon meer gebruiken op het te behandelen huidgebied.
Minimaal 4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer epileren of harsen. Dit geldt gedurende het gehele behandelingsproces. Tijdens de behandelingen door kunt u altijd uw ongewenste haren verwijderen door gebruik te maken van een scheermesje, scheerapparaat of scherp schaartje.
1 a 2 dagen voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig scheren.
Hiervoor gebruikt men een eenvoudig wegwerpmesje. Het scheren gebeurt met de haargroeirichting mee!
Controleer uw medicijnen. Mogelijk zijn er medicijnen bij die lichtovergevoeligheid veroorzaken. Mocht er zich tijdens de behandelperiode een wijziging voordoen in uw medicijngebruik dan dient u dat te melden. (zie contra-indicaties)
Voor de behandeling géén vette crème, lotion, parfum(zeep), make up of deodorant op de te behandelen gebieden gebruiken ! Bij behandeling van de bovenlip, op de dag van de behandeling geen long lasting lipstick of lipliner gebruiken.
Bij verhindering dit minimaal 48 uur van tevoren melden.
Indien niet tijdig is afgemeld worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.
De kosten van de behandeling dienen ter plaatse te worden voldaan.
Nabehandeling; Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel. Eventueel het gebied nabehandelen met aftersun of aloë Vera gel. Het is in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat door de behandeling een lichte verbranding van de opperhuid optreedt. In dat geval, na de behandeling de huid enige tijd koelen met een coolpack. (eventueel flammazine gebruiken)
4 weken na de behandeling direct zonlicht en zonnebank vermijden. Is dit onvermijdelijk dan het behandelde huidgebied beschermen met een zonnecrème met minimaal SPF 30.
Na 3 behandelingen worden de eerste resultaten met u doorgenomen. Dit om enig inzicht te verschaffen over het verloop van de vervolgsessies.
Indien u onder behandeling bent bij een specialist dan dient u dit te vermelden en zonodig goedkeuring van uw arts bij de eerste behandeling mee te nemen.

3. Diathermie, blend methode (Elektrische naaldontharing)

Electrisch ontharen passen wij enkel nog toe in de zone rond de ogen en in het bijzonder ideaal voor de wenkbrauwen, omdat laser of IPL gevaarlijk kan zijn.
De Blend methode wordt ongeveer 40 jaar toegepast in Europa. Dit is een combinatie van elektrolyse en thermolyse. Voordeel hiervan is dat de warmte de vorming van natronloog doet versnellen. De blend methode is daarom minder pijnlijk, minder tijdrovend en effectief. Een behandeling van één afzonderlijke haar duurt ongeveer 10 tot 15 seconden.

Bij deze methode wordt een heel dun gouden naaldje langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. De ervaring van de behandelaar is van groot belang omdat de naaldjes op de juiste plaats gestoken moeten worden. De behandelaar moet ook voor ieder persoon afzonderlijk bepalen hoe hoog de stroomsterkte wordt ingesteld. Niet ieder mens kan evenveel pijn verdragen en daar moet de behandeling op worden aangepast. Bij gevoelige mensen kan de huid ongeveer een uur voor de behandeling behandeld worden met EMLA crème. Dit is een verdovende crème die alleen op doktersrecept verkrijgbaar is. Om effectief te zijn is vaak een lang behandeltraject nodig dat op kan lopen tot twee jaar. Er moet dan om de zes tot acht weken behandeld worden. Alleen haren die in de zogenaamde anagene (groei) fase zijn kunnen behandeld worden maar helaas zijn niet alle lichaamsharen tegelijk in deze fase. Haren die in de catagene (overgangsfase) of telogene (rust) fase zijn kunnen niet behandeld worden. Ondanks lange en regelmatige behandeltrajecten kan het toch voorkomen dat een behandeling niet aanslaat. Dit kan bijvoorbeeld komen door hormonale problemen. Belangrijkste neveneffecten van elektrisch ontharen zijn roodheid van de huid, zwelling en pigmentvlekken.

4. Foto's voor en na

Hebt u nog vragen? Ga naar onze pagina Definitieve ontharing en overloop de vragenlijst.Hier vind u de meest gestelde vragen en antwoorden. Hebt u nog vragen contacteer ons!

Raadpleeg nu onze prijzen