Nooit meer scheren, harsen of waxen... geen last meer van irritaties en ingegroeide haartjes? Door definitieve ontharing bent u niet langer gebonden aan deze tijdelijke ontharingsmethodes.
Als vrijwel enig schoonheidsinstituut in België kunt u bij ons terecht voor diverse behandelingen op het gebied van definitieve ontharing!
Navada is dé nr. 1 in definitieve ontharing voor dames en heren.
Voor al onze acties & kortingen, Klik hier!
Uniek : definitief ontharen van alle haartinten en huidtypes.
De beste resultaten Bij Navada, kies niet zomaar een behandeling!
Helaas wordt door sommige instituten of studio’s veel te veel beloofd of niet vakkundig gewerkt. Alleen bij Navada, uitgezonderd een aantal vooraanstaande privéklinieken en dermatologen kunt u terecht voor definitieve ontharing van elk haartint en ieder huidtype. Onze apparaten beschikken over de unieke technieken die ook effectief zijn bij blond, rossig en grijs haar, als ook voor de donkere huid. En dit als enig schoonheidsinstituut in België.
Waarom Navada... Gegarandeerde professionaliteit!
Veel gestelde vragen
1. Wat is het verschil tussen permanente ontharing met Laser, IPL, VPL,
..., elight en SHR
Definitieve ontharing is gebaseerd op photothermolyse.
Het licht(photo) wordt omgezet in warmte (thermo) en zo het haarzakje vernietigt (lyse)
IPL (intense pulse light) versus Laser
De ontharing met de IPL methode is ruwweg hetzelfde principe als de ontharing met de (diode) laser. Laser ontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht in 1 kleur (monochromatisch) in tegenstelling tot IPL ontharing word licht van verschillende golflengten gebruikt, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid. Een ander voordeel is dat een definitieve ontharing met een flitslamp veel minder pijnlijk is, en dat de behandeling sneller gaat, aangezien er grotere oppervlakken kunnen worden behandeld per “flits”.
IPL, ..., VPL, UPL, CPL, FPL ???
Naast de laserbehandeling zijn er de PL-behandelingen, waarbij PL staat voor “Pulsed Light” of lichtflits. De letters die eraan vooraf gaan betekenen Intense, Variable, Ultra, Controlled of Fluorescent. Een hele reeks behandelingen die gebaseerd zijn op lichtflitsen die op de huid gericht worden. Het verschil tussen de methoden zit hem in de energiewaarde per cm² die het betreffende toestel biedt. Men kan stellen dat hoe hoger de energiewaarde per cm², hoe efficiënter het toestel en hoe minder behandelingen je nodig hebt.
E-light (Elos)
Elos staat voor Electro-Optical-Synergie, met andere woorden een samenwerking tussen optische (IPL, Laser) en elektrische (bipolaire radiofrequentie) energieën. In combinatie met IPL worden deze toestelen ook wel E-light genoemd De E-light technologie is een samenvoeging van RF (Radio Frequency) radiogolven (bipolaire hoogfrequente stroom, niet voelbaar), die gebruikt wordt in samenvoeging met IPL. De radiogolven (Bipolaire hoogfrequente stroom) zijn onafhankelijk van zowel de huid als de pigmentatie van het haar. Het voordeel van bipolaire radiofrequentie is dat het een bijkomende hitte-ontwikkeling geeft onder de huid en de bovenkant van de huid met rust laat .
Conclusie: we kunnen een hogere temperatuur bereiken rond de haarfollikel zonder de huid te belasten. Hierdoor moeten onze lichtinstellingen (IPL/Laser) niet zo hoog staan. We bereiken dus een hogere temperatuur (effectiever) én we belasten de huid minder (veiliger). Zodoende zijn we WEL in staat om haar te verwijderen, ongeacht de huidskleur en de kleur van het haar zelf. Uitgezonderd pigmentloze haren. En huidtype 6 (donker Afrikaans type).
SHR in-motion
De klassieke methodes (laser, ipl, vpl, cpl...) richten zich op melanine in de haartjes. Het doel van het SHR systeem is voornamelijk het eiwit in de stamcellen die nieuwe haren produceren definitief te verwijderen. Omdat de focus op de stamcellen ligt, kunnen donkere huidtypes en pigmentarme, fijne haartjes, - blond, grijs, rood- vanaf nu succesvol worden behandeld. Bovendien is de groeifase van de haartjes niet meer belangrijk en is de behandeling tijdens de rustfase van het haar ook zinvol, want het eiwit in de stamcellen is in elke fase aanwezig; de vervolgbehandelingen kunnen dus veel sneller achter elkaar plaatsvinden! U heeft in de meeste gevallen minder behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.
2. Hoe weet ik welke behandeling of toestel voor mij geschikt is?
Tijdens het intakegesprek wordt u grondig geïnformeerd en krijgt u een analyse van uw huidtype en haarkleur. Tijdens dit informatiegesprek wordt er gekeken welke ontharingstechniek voor u van toepassing zou kunnen zijn en dit afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
3. Definitieve ontharing voor wie & hoe verloopt een behandeling?
4. Wat zijn de belangrijkste contra-indicaties?
5. Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?
Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door de behandeling
6. Mag ik ook scheren, epileren of bleken?
1. Epileren:
het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 6 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of het gebruik van een ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door haren uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, die tot +/- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van definitief ontharen behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.
2. Bleken:
als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hier minimum 2 weken voor de behandeling mee te stoppen.
3. Scheren mag dus wel altijd. Maar veroorzaakt scheren geen stuggere haargroei?
Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (die bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren.
Dr. Serge Coopman - Dermatoloog, schrijft in zijn boek 'Heelhuids':
"Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen."
Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na het scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt doordat de haren na het scheren (of knippen) hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt.
Geen nood, na enkele behandelingen zijn de haren verdwenen en de fijne lichte donsjes die niet met permanente lichtontharing te verwijderen zijn, hebben een korte levensduur. Na verloop van maximum een paar weken vallen ze uit (rustfase), waarop een nieuwe groeifase volgt. En dan hebben de haartjes weer een fijn, dun puntje.
7. Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?
Neen, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases.
Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment.
Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling! Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.
Een overzicht
1. Haar in de groeifase:
- haar is verbonden met de groeicellen
- haarbodem bevat veel pigment
- duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
- hoeveelheid: ± 20% van de waarneembare haren
- toegankelijk voor permanente ontharing met licht of laser
2. Haar in de overgangsfase:
- haar maakt zich los van de groeicellen
- haarbodem raakt pigment kwijt
- duur: van enkele dagen tot enkele weken
- niet kwetsbaar voor permanente ontharing met licht of laser
3. Haar in de rustfase:
- haar is volledig los van de groeicellen
- haarbodem en haarwortel zijn kleurloos
- duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
- niet kwetsbaar voor permanente ontharing met licht of laser (uitgezonderd SHR)
4. Terug naar de groeifase:
- nieuw haar wordt gevormd
- oud haar wordt uitgestoten
8. Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Verwacht geen wonder na de eerste behandeling. Afhankelijk van het aantal haarzakjes aanwezig op het te behandelen oppervlak heb je meerdere sessies nodig. Dit komt omdat enkel de haartjes die in zich in de groeifase bevinden zullen verdwijnen na de behandeling. Ongeveer 10 à 20 % van alle haarzakjes bevindt zich in 'rust' en zullen na 1 à 3 maanden terug haar produceren. Daarom zijn meerdere sessies nodig om ook de laatste haarzakjes te elimineren. Meestal hebben we 8 behandelingen nodig met telkens ongeveer 3 à 12 weken er tussen (afhankelijk van de zone) om de laatste haartjes permanent te verwijderen. Patiënten met licht haar zullen meer behandelingen nodig hebben.
9. Hoe frequent moet men behandeld worden?
IPL/E-light systeem:
Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren die in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase is, is het nuttig om opnieuw te behandelen. Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken; afhankelijk van de zone.
SHR systeem:
Omdat met het SHR systeem de groeifase niet meer gevolgd dient te worden kunnen de vervolgbehandelingen veel sneller achter elkaar plaatsvinden. Meestal wordt er om de 2 tot 3 weken behandeld afhankelijk van de zone.
10. Wat met witte en blonde haren?
Fijne, witte en blonde haren, m.a.w. bijna pigmentloze haren kunnen enkel met het SHR systeem verwijderd worden omdat deze behandeling werkt op de stamcellen en niet op de melanine, met andere systemen is dit niet mogelijk. Het licht wordt namelijk alleen maar aangetrokken door alles wat donker is en wordt teruggekaatst door alles wat wit is. (Dit leert men al in het primaire onderwijs.)
Witte, stugge haren kunnen ook perfect met elektrische naaldepilatie verwijderd worden.
11. Uitleg over de verschillende huidskleuren die in aanmerking komen voor de behandeling volgens de schaal van Fitzpatrick
Dankzij het gebruik van verschillende systemen kunnen wij alle huidtypes succesvol behandelen.
De verschillende huidskleuren worden als volgt onderverdeeld: Volgens de schaal van Fitzpatrick - de huidreactie na zonblootstelling:
Type
I
II
III
IV
V
VI | Bruint
niet
langzaam
makkelijk
zeer goed
zeer goed
zeer goed | Verbrandt
zeer snel
snel
zelden
nooit
nooit
nooit | Roodheid
altijd
soms
geen
nooit
nooit
nooit | Kenmerk
bleke huid, blond of rood haar
bleke huid, donkerblond tot kastanjebruinhaar
licht bruine huid, donker haar, licht Mediterraans
donker Mediterraans, licht Aziatisch
donker Aziatisch
Afro-Caribbeaans |
Fototypes V en VI en de lichtere haren zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat aangepast dient te worden aan de pigmentatie van de huid.
12. Komen de haren werkelijk nooit meer terug?
De haarfollikels die vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn "gecoaguleerd" wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.
De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.
Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen.
13. Samenvatting ter voorbereiding op de behandeling definitieve ontharing met Laser, IPL of E-light,(elos-techniek)
1 dag voorafgaand aan de eerste behandeling zorgvuldig scheren. Wel een klein stukje (1cm) laten staan, zodoende we uw haarstructuur kunnen analyseren.
14. Samenvatting ter voorbereiding op de behandeling definitieve ontharing met SHR
1 dag voorafgaand aan de eerste behandeling zorgvuldig scheren Wel een klein stukje (1cm) laten staan, zodoende we uw haarstructuur kunnen analyseren
15. Onze verschillende behandelingsmethodes : hoe werkt definitief ontharen?
Bekijk de video over definitieve ontharing (engels)
klik op de afbeelding om de film te starten.
Weldra zal hier de video geplaatst worden.