Overzicht   •   Definitieve ontharing   •  IPL / E-light   •   SHR   •   Waxen & epilaties   •   Ontharing met touwtje   •   Sugaring

DEFINITIEVE ONTHARING

Nooit meer scheren, harsen of waxen... geen last meer van irritaties en ingegroeide haartjes? Door definitieve ontharing bent u niet langer gebonden aan deze tijdelijke ontharingsmethodes.

Als vrijwel enig schoonheidsinstituut in België kunt u bij ons terecht voor diverse behandelingen op het gebied van definitieve ontharing!

Navada is dé nr. 1 in definitieve ontharing voor dames en heren.
Voor al onze acties & kortingen, Klik hier!

Uniek : definitief ontharen van alle haartinten en huidtypes.

De beste resultaten Bij Navada, kies niet zomaar een behandeling!

Helaas wordt door sommige instituten of studio’s veel te veel beloofd of niet vakkundig gewerkt. Alleen bij Navada, uitgezonderd een aantal vooraanstaande privéklinieken en dermatologen kunt u terecht voor definitieve ontharing van elk haartint en ieder huidtype. Onze apparaten beschikken over de unieke technieken die ook effectief zijn bij blond, rossig en grijs haar, als ook voor de donkere huid. En dit als enig schoonheidsinstituut in België.

Waarom Navada... Gegarandeerde professionaliteit!

 • Reeds 9 jaar ervaring in permanente ontharing met laser en flitslicht
 • Wij bieden u de beste kwaliteit aan gegarandeerd de laagste prijs
 • Onze behandelingen worden uitgevoerd door paramedisch personeel of onder haar rechtstreeks toezicht door gediplomeerde schoonheidsspecialistes.
 • Wij gebruiken uiterst innovatieve toestellen CE & FDA gekeurd wat gelijk staat aan veilige, betrouwbare en comfortabele behandelingen met gegarandeerde resultaten!
 • Onze specialistes volgen voortdurend de nodige bijscholing in dermatologie, endocrinologie, farmacologie en andere.
 • Onze kwaliteit/effectiviteit is reeds bewezen, al meer dan 10.000 tevreden klanten en enkele BV’s gingen u voor, onder wie tv bekendheid Goedele Liekens.
 • Wij werken met de allernieuwste apparatuur en beschikken over 3 verschillende lasermethodes. Zoals een IPL met Xenon- lichtflitsen , ELOS techniek (e-light : IPL + radiofrequentie ) , en de unieke SHR (super hair removal) het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. Een state-of-the art procedure, deze nieuwe technologie zet nieuwe maatstaven neer. Dankzij de gepatenteerde IN-MOTION technologie is de behandeling:
 • veiliger, kortere behandelingsduur, vervolgbehandelingen snel na elkaar . Uitermate geschikt voor lichte en fijne haartjes, donkere huidtypes. (Ook donkere Afrikaanse huidtypen) en zelfs over tatoeages, wat voorheen niet mogelijk was met de andere lasers: diode ipl, vpl, Elos ….

Veel gestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen permanente ontharing met Laser, IPL, VPL, 

..., elight en SHR

Definitieve ontharing is gebaseerd op photothermolyse.
Het licht(photo) wordt omgezet in warmte (thermo) en zo het haarzakje vernietigt (lyse)

IPL (intense pulse light) versus Laser
De ontharing met de IPL methode is ruwweg hetzelfde principe als de ontharing met de (diode) laser. Laser ontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht in 1 kleur (monochromatisch) in tegenstelling tot IPL ontharing word licht van verschillende golflengten gebruikt, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid. Een ander voordeel is dat een definitieve ontharing met een flitslamp veel minder pijnlijk is, en dat de behandeling sneller gaat, aangezien er grotere oppervlakken kunnen worden behandeld per “flits”.

IPL, ..., VPL, UPL, CPL, FPL ???
Naast de laserbehandeling zijn er de PL-behandelingen, waarbij PL staat voor “Pulsed Light” of lichtflits. De letters die eraan vooraf gaan betekenen Intense, Variable, Ultra, Controlled of Fluorescent. Een hele reeks behandelingen die gebaseerd zijn op lichtflitsen die op de huid gericht worden. Het verschil tussen de methoden zit hem in de energiewaarde per cm² die het betreffende toestel biedt. Men kan stellen dat hoe hoger de energiewaarde per cm², hoe efficiënter het toestel en hoe minder behandelingen je nodig hebt.

E-light (Elos)
Elos staat voor Electro-Optical-Synergie, met andere woorden een samenwerking tussen optische (IPL, Laser) en elektrische (bipolaire radiofrequentie) energieën. In combinatie met IPL worden deze toestelen ook wel E-light genoemd De E-light technologie is een samenvoeging van RF (Radio Frequency) radiogolven (bipolaire hoogfrequente stroom, niet voelbaar), die gebruikt wordt in samenvoeging met IPL. De radiogolven (Bipolaire hoogfrequente stroom) zijn onafhankelijk van zowel de huid als de pigmentatie van het haar. Het voordeel van bipolaire radiofrequentie is dat het een bijkomende hitte-ontwikkeling geeft onder de huid en de bovenkant van de huid met rust laat .
Conclusie: we kunnen een hogere temperatuur bereiken rond de haarfollikel zonder de huid te belasten. Hierdoor moeten onze lichtinstellingen (IPL/Laser) niet zo hoog staan. We bereiken dus een hogere temperatuur (effectiever) én we belasten de huid minder (veiliger). Zodoende zijn we WEL in staat om haar te verwijderen, ongeacht de huidskleur en de kleur van het haar zelf. Uitgezonderd pigmentloze haren. En huidtype 6 (donker Afrikaans type).

SHR in-motion

De klassieke methodes (laser, ipl, vpl, cpl...) richten zich op melanine in de haartjes. Het doel van het SHR systeem is voornamelijk het eiwit in de stamcellen die nieuwe haren produceren definitief te verwijderen. Omdat de focus op de stamcellen ligt, kunnen donkere huidtypes en pigmentarme, fijne haartjes, - blond, grijs, rood- vanaf nu succesvol worden behandeld. Bovendien is de groeifase van de haartjes niet meer belangrijk en is de behandeling tijdens de rustfase van het haar ook zinvol, want het eiwit in de stamcellen is in elke fase aanwezig; de vervolgbehandelingen kunnen dus veel sneller achter elkaar plaatsvinden! U heeft in de meeste gevallen minder behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

2. Hoe weet ik welke behandeling of toestel voor mij geschikt is?

Tijdens het intakegesprek wordt u grondig geïnformeerd en krijgt u een analyse van uw huidtype en haarkleur. Tijdens dit informatiegesprek wordt er gekeken welke ontharingstechniek voor u van toepassing zou kunnen zijn en dit afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

3. Definitieve ontharing voor wie & hoe verloopt een behandeling?

 • Eerst wordt er een consultatiegesprek gevoerd omtrent de behandeling. 
 • De klant zal een aantal formulieren moeten invullen met vragen die betrekking hebben tot de behandeling. 
 • Ook zal hij/zij ruimschoots de tijd krijgen om vragen te stellen. 
 • Na evaluatie van alle informatie zal de behandeling kunnen doorgaan of worden geweigerd.
 • De te behandelende zone wordt ingesmeerd met een koelende gel.
 • Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelende plek geleid. 
 • Per lichtflits kunnen daarom honderden haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden.
 • Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. 
 • Deze warmte wordt vervolgens via het haar naar het haarzakje gevoerd. Haarzakjes kunnen niet tegen deze extreme hitte (72° gedurende een fractie van
 • een seconde) en sterven daarom af.

4. Wat zijn de belangrijkste contra-indicaties?

 • Zwangerschap en borstvoeding, Epilepsie, Pacemaker, Diabetes (behandeld met insuline-inspuitingen), Porfyrie (erfelijke ziekte), Zonneallergie en
 • overgevoeligheid voor zonlicht, Kwaadaardige moedervlekken, Lupus erythematosus dissiminatus (auto-immuunziekte), huidkanker.
 • Tatoeages; (Wel mogelijk met het Nieuwe SHR systeem!)
 • Gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor licht, dus ook voor de behandeling
 • permanente ontharing met alle systemen! Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:
 • Roaccutane, Iso-tretoine / vit. A-zalf; tegen acne- Bepaalde antidepressiva
 • Sint-janskruid (Hypercum)
 • Sommige antibiotica of penicilline
Aandoeningen die positief reageren op VPL- behandeling:
 • Psoriasis
 • Acne
 • Eczeem
 • Pityriasis rosea
 • Rimpels en huidveroudering

5. Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?

Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door de behandeling

6. Mag ik ook scheren, epileren of bleken? 

1. Epileren:
het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 6 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of het gebruik van een ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door haren uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, die tot +/- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van definitief ontharen behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.
2. Bleken:
als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hier minimum 2 weken voor de behandeling mee te stoppen.
3. Scheren mag dus wel altijd. Maar veroorzaakt scheren geen stuggere haargroei?
Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (die bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren.

Dr. Serge Coopman - Dermatoloog, schrijft in zijn boek 'Heelhuids':

"Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen."

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na het scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt doordat de haren na het scheren (of knippen) hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt.

Geen nood, na enkele behandelingen zijn de haren verdwenen en de fijne lichte donsjes die niet met permanente lichtontharing te verwijderen zijn, hebben een korte levensduur. Na verloop van maximum een paar weken vallen ze uit (rustfase), waarop een nieuwe groeifase volgt. En dan hebben de haartjes weer een fijn, dun puntje.

7. Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Neen, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases. 

 • De groeifase (anagene fase): een haar wordt gevormd op de bodem van de haarfollikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 20% van de haren in de groeifase
 • De overgangsfase (catagene fase): een haar maakt zich los van de follikelbodem
 • De rustfase (telogene fase): een haar is helemaal los van de follikelbodem en groeit niet meer

Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment.
Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling! Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.

Een overzicht

1. Haar in de groeifase:
- haar is verbonden met de groeicellen
- haarbodem bevat veel pigment
- duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
- hoeveelheid: ± 20% van de waarneembare haren
- toegankelijk voor permanente ontharing met licht of laser

2. Haar in de overgangsfase:
- haar maakt zich los van de groeicellen
- haarbodem raakt pigment kwijt
- duur: van enkele dagen tot enkele weken
- niet kwetsbaar voor permanente ontharing met licht of laser

3. Haar in de rustfase:
- haar is volledig los van de groeicellen
- haarbodem en haarwortel zijn kleurloos
- duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
- niet kwetsbaar voor permanente ontharing met licht of laser (uitgezonderd SHR)

4. Terug naar de groeifase:
- nieuw haar wordt gevormd
- oud haar wordt uitgestoten

8. Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Verwacht geen wonder na de eerste behandeling. Afhankelijk van het aantal haarzakjes aanwezig op het te behandelen oppervlak heb je meerdere sessies nodig. Dit komt omdat enkel de haartjes die in zich in de groeifase bevinden zullen verdwijnen na de behandeling. Ongeveer 10 à 20 % van alle haarzakjes bevindt zich in 'rust' en zullen na 1 à 3 maanden terug haar produceren. Daarom zijn meerdere sessies nodig om ook de laatste haarzakjes te elimineren. Meestal hebben we 8 behandelingen nodig met telkens ongeveer 3 à 12 weken er tussen (afhankelijk van de zone) om de laatste haartjes permanent te verwijderen. Patiënten met licht haar zullen meer behandelingen nodig hebben.

9. Hoe frequent moet men behandeld worden?

IPL/E-light systeem:
Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren die in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase is, is het nuttig om opnieuw te behandelen. Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken; afhankelijk van de zone.

SHR systeem:
Omdat met het SHR systeem de groeifase niet meer gevolgd dient te worden kunnen de vervolgbehandelingen veel sneller achter elkaar plaatsvinden. Meestal wordt er om de 2 tot 3 weken behandeld afhankelijk van de zone.

10. Wat met witte en blonde haren?

Fijne, witte en blonde haren, m.a.w. bijna pigmentloze haren kunnen enkel met het SHR systeem verwijderd worden omdat deze behandeling werkt op de stamcellen en niet op de melanine, met andere systemen is dit niet mogelijk. Het licht wordt namelijk alleen maar aangetrokken door alles wat donker is en wordt teruggekaatst door alles wat wit is. (Dit leert men al in het primaire onderwijs.)
Witte, stugge haren kunnen ook perfect met elektrische naaldepilatie verwijderd worden.

11. Uitleg over de verschillende huidskleuren die in aanmerking komen voor de behandeling volgens de schaal van Fitzpatrick

Dankzij het gebruik van verschillende systemen kunnen wij alle huidtypes succesvol behandelen.

De verschillende huidskleuren worden als volgt onderverdeeld: Volgens de schaal van Fitzpatrick - de huidreactie na zonblootstelling:

   

Type

 

I

 

II

 

III

 

IV

 

V

 

VI

 

Bruint

 

niet

 

langzaam

 

makkelijk

 

zeer goed

 

zeer goed

 

zeer goed

 

Verbrandt

 

zeer snel

 

snel

 

zelden

 

nooit

 

nooit

 

nooit

 

Roodheid

 

altijd

 

soms

 

geen

 

nooit

 

nooit

 

nooit

 

Kenmerk

 

bleke huid, blond of rood haar

 

bleke huid, donkerblond tot kastanjebruinhaar

 

licht bruine huid, donker haar, licht Mediterraans

 

donker Mediterraans, licht Aziatisch

 

donker Aziatisch

 

Afro-Caribbeaans

 • Met het IPL Systeem behandelen we fototype I tot en met IV de haren dienen donkerder te zijn dan de huid
 • Met het E-light systeem behandelen we succesvol fototype I tot en met V
 • Als ook de lichtere haren (op voorwaarde dat deze nog genoeg pigment bevatten)
 • Met het innovatieve SHR SYSTEEM behandelen we zeer succesvol de donkerste huidtypes type VI Als ook de bijna pigmentloze of fijne haartjes.

Fototypes V en VI en de lichtere haren zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat aangepast dient te worden aan de pigmentatie van de huid.

12. Komen de haren werkelijk nooit meer terug? 

De haarfollikels die vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn "gecoaguleerd" wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen.

Huidbiopsie: geminimaliseerde, atrofische terminaal-follikels.

13. Samenvatting ter voorbereiding op de behandeling definitieve ontharing met Laser, IPL of E-light,(elos-techniek)

1 dag voorafgaand aan de eerste behandeling zorgvuldig scheren. Wel een klein stukje (1cm) laten staan, zodoende we uw haarstructuur kunnen analyseren.

 • 4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling, en gedurende het gehele behandelingproces, het te behandelen gebied niet blootstellen aan zon of zonnebank. Mocht de huid desondanks toch te bruin zijn voor een behandeling dan zal de specialiste niet behandelen of met een lagere intensiteit wat resulteert in een groter aantal behandelingen.
 • Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen, tijdens het gehele behandelingsproces, gebruik maken van een sunblock met minimaal SPF 30 of hoger.
 • 10 dagen voor de behandeling geen bruin zonder zon meer gebruiken op het te behandelen huidgebied.
 • Minimaal 4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer epileren of harsen. Dit geldt gedurende het gehele behandelingsproces. Tijdens de behandelingen door kunt u altijd uw ongewenste haren verwijderen door gebruik te maken van een scheermesje, scheerapparaat of scherp schaartje. 1 a 2 dagen voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig scheren. Hiervoor gebruikt men een eenvoudig wegwerpmesje. Het scheren gebeurt met de haargroeirichting mee!
 • Controleer uw medicijnen. Mogelijk zijn er medicijnen bij die lichtovergevoeligheid veroorzaken. Mocht er zich tijdens de behandelperiode een wijziging voordoen in uw medicijngebruik dan dient u dat te melden.
 • Voor de behandeling géén vette crème, lotion, parfum(zeep), make up of deodorant op de te behandelen gebieden gebruiken ! Bij behandeling van de bovenlip, op de dag van de behandeling geen long lasting lipstick of lipliner gebruiken.
 • Bij verhindering dit minimaal 48 uur van tevoren melden.
 • Indien niet tijdig is afgemeld worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.
 • De kosten van de behandeling dienen ter plaatse te worden voldaan.
 • Nabehandeling; Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel. Eventueel het gebied nabehandelen met aftersun of aloë Vera gel. Het is in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat door de behandeling een lichte verbranding van de opperhuid optreedt. In dat geval, na de behandeling de huid enige tijd koelen met een coolpack. (eventueel flammazine gebruiken) Er is een theoretische mogelijkheid op blaren en pigmentverlies. Dit is tijdelijk maar de huid heeft wel tijd nodig te herstellen.
 • 4 weken na de behandeling direct zonlicht en zonnebank vermijden. Is dit onvermijdelijk dan het behandelde huidgebied beschermen met een zonnecrème met minimaal SPF 30.
 • Na 3 behandelingen worden de eerste resultaten met u doorgenomen. Dit om enig inzicht te verschaffen over het verloop van de vervolgsessies.

14. Samenvatting ter voorbereiding op de behandeling definitieve ontharing met SHR

1 dag voorafgaand aan de eerste behandeling zorgvuldig scheren Wel een klein stukje (1cm) laten staan, zodoende we uw haarstructuur kunnen analyseren

 • 3 dagen voor en 3 dagen na de behandeling, het te behandelen gebied niet blootstellen aan zon of zonnebank, de melanocyten mogen niet in beweging zijn.
 • 10 dagen voor de behandeling geen bruin zonder zon meer gebruiken op het te behandelen huidgebied.
 • Minimaal 4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer epileren of harsen. Dit geldt gedurende het gehele behandelingsproces. Tijdens de behandelingen door kunt u altijd uw ongewenste haren verwijderen door gebruik te maken van een scheermesje, scheerapparaat of scherp schaartje. 1 a 2 dagen voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig scheren. Hiervoor gebruikt men een eenvoudig wegwerpmesje. Het scheren gebeurt met de haargroeirichting mee!
 • Controleer uw medicijnen. Mogelijk zijn er medicijnen bij die lichtovergevoeligheid veroorzaken. Mocht er zich tijdens de behandelperiode een wijziging voordoen in uw medicijngebruik dan dient u dat te melden.
 • Voor de behandeling géén vette crème, lotion, parfum(zeep), make up of deodorant op de te behandelen gebieden gebruiken ! Bij behandeling van de bovenlip, op de dag van de behandeling geen long lasting lipstick of lipliner gebruiken.
 • Bij verhindering dit minimaal 48 uur van tevoren melden.
 • Indien niet tijdig is afgemeld worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.
 • De kosten van de behandeling dienen ter plaatse te worden voldaan.
 • Nabehandeling; Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel. Eventueel het gebied nabehandelen met aftersun of aloë Vera gel. Het is in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat door de behandeling een lichte verbranding van de opperhuid optreedt. In dat geval, na de behandeling de huid enige tijd koelen met een coolpack. (eventueel flammazine gebruiken)
 • Tot 3 dagen na de behandeling direct zonlicht en zonnebank vermijden. Is dit onvermijdelijk dan het behandelde huidgebied beschermen met een zonnecrème met minimaal SPF 30.
 • Na 3 behandelingen worden de eerste resultaten met u doorgenomen. Dit om enig inzicht te verschaffen over het verloop van de vervolgsessies.

15. Onze verschillende behandelingsmethodes : hoe werkt definitief ontharen?

Bekijk de video over definitieve ontharing (engels)
klik op de afbeelding om de film te starten.
Weldra zal hier de video geplaatst worden.

Raadpleeg nu onze prijzen