LICHAAMSANALYSE / BMI METING

"Meten is weten"

Voor de lichaamsanalyse word je gewogen met een professionele Tanita body composition Analyzer. Deze Tanita weegschaal werkt volgens de BIA methode (bio-elektrische impedantie analysator) en meet de elektrische weerstand van het lichaam aan de hand van een wisselstroom die door middel van elektroden door het lichaam wordt gevoerd. Dit duurt enkele seconden en wordt niet gevoeld. Aan de hand van de gemeten weerstand kan de exacte samenstelling van het lichaam berekend worden.

Zo wordt onder andere gemeten :

Actueel gewicht lengte, heup & buikomtrek
Vetgehalte in %
Vetgehalte in kg
Ideale waarden Vetgehalte in % met boven- en ondergrens*
Ideale waarden Vetgehalte in kg met boven- en ondergrens*
BMI: Body Mass Index
BMR Verbranding in rust (in kcal en kJ)
Vetvrije massa
Spiermassa
Lichaamsvocht
Metabolische leeftijd

Een specifiek softwareprogramma geeft de resultaten grafisch weer.

Raadpleeg nu onze prijzen

Voorbeeldgrafieken

Waarom wordt deze lichaamsanalyse uitgevoerd?

Wanneer we de exacte samenstelling van het lichaam weten, weten we ook waar de knelpunten zich bevinden en kunnen we hierop het programma aanpassen. Twee mensen met dezelfde BMI en buikomtrek kunnen namelijk sterk uiteenlopende resultaten hebben. Via de lichaamsanalyse kan het afslank programma nog specifieker op de klant worden afgestemd.

Bovendien wordt bij elke consultatie de lichaamsanalyse opnieuw uitgevoerd, zodat we aan de hand van de evolutie kunnen zien of de klant vooral vet of lichaamswater verloren heeft, of hij daarbij voldoende heeft gesport, ... Tijdens uw traject zien we er bovendien op toe dat u geen spiermassa maar vetmassa verliest.

Samen met u nemen we de resultaten van uw lichaamsanalyse onder de loep en bepalen we uw afslankplan.

Benieuwd naar jouw gewicht en lichaamssamenstelling?

Deze service is steeds inbegrepen bij het starten van een kuur maar kan ook afzonderlijk genomen worden.

Wist u dat uw overtollige gewicht niet het grootste gevaar vormt voor uw gezondheid? Uw vetpercentage is dé boosdoener. Een hoog vetpercentage verhoogt de kans op onder meer hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Vervang daarom uw weegschaal door een uitgebreide lichaamsanalyse bij Navada.